Beste bezoeker
Mylamp is tijdelijk gesloten !

Vanaf heden tot medio september combineren wij de vakantiesluiting met een bedrijfsverhuizing.

Reeds lopende bestellingen worden uiteraard nog gewoon netjes afgehandeld.
0
Bel: +31 (0)46 47 43 168 (ma - vr 9:00 - 17:00 uur)
Gratis bezorging boven € 50,-
Binnen Nederland / België / Duitsland
Niet goed, geld terug
Binnen 30 dagen retour
Twee jaar garantie
Niet op lichtbronnen
Achteraf betalen
op rekening met afterpay

Badkamer

Filters
Prijs
Min
Max

Badkamerverlichting in alle vormen en stijlen

Verlichting voor de badkamer of een vochtige ruimte wordt meestal bepaald aan de hand van de functionaliteit van de lamp. Wilt u uw badkamerverlichting voor in de doucheruimte, als basisverlichting in de badkamer zelf of als spiegel- of wandverlichting, dan dient u rekening te houden met de lichtspreiding, lichtsterkte en ook met de IP waarde van de badkamerlamp. Daarnaast is de vorm en het ontwerp ook belangrijk bij uw keuze. In onze categorie badkamerlampen, bieden wij diverse soorten aan in verschillende stijlen...

Wat zijn IP waardes van badkamerverlichting?

Om de veiligheid van elektrische apparaten te garanderen in verband met het gebruik ervan in een ruimte met veel vocht of water, zoals een badkamer, worden lampen gebruikt met een minimale IP normering voor de specifieke plek in de badkamer (zogenaamde zones). Met de IP waarde van een lamp wordt aangegeven in welke mate de lamp is beschermd tegen het binnendringen van vocht en vuil. De IP waarde bevat 2 cijfers – het eerste cijfer heeft betrekking op het beschermingsniveau tegen stof. Het tweede cijfer geeft het beschermingsniveau tegen water aan.

De zones in uw badkamer

Voor uw eigen veiligheid is een badkamer of vochtige ruimte ingedeeld in specifieke zones. Bij het plaatsen van uw verlichting op de badkamer dient u rekening te houden met de specifieke IP normering van uw lamp in combinatie met de specifieke badkamer zone. Om de benodigde maatregelen te kunnen bepalen zijn badkamers ingedeeld in 4 zones. Om e.a. te kunnen nalezen kunt u de officiële NEN 1010 zone indeling en normering gebruiken.

Kort samengevat Zone 0-1-2-3

Zone 0 is de ruimte in de badkuip of douche.
Zone 1 is de ruimte begrensd door de bovenzijde van badkuip of douchebak tot 2,25 meter in hoogte vanaf de normaal betreedbare vloer. (Bij een douche zonder douchebak moet als begrenzing worden aangehouden een grondoppervlak met een straal van 60cm van de verticale projectie van de douchekophouder op de normaal betreedbare vloer).
Zone 2 is de ruimte begrensd door een vlak van 60cm vanaf zone 1 tot een hoogte van 2,25 meter vanaf de normaal betreedbare vloer. 
Zone 3 is de ruimte begrensd door een vlak op 2,4 meter vanaf zone 2 tot een hoogte van 2,25 meter vanaf de normaal betreedbare vloer.


Sorteren op:
Boven Terug naar boven
Klantenservice Inloggen CONTACT