Beste bezoeker
Mylamp is tijdelijk gesloten !

Vanaf heden tot medio september combineren wij de vakantiesluiting met een bedrijfsverhuizing.

Reeds lopende bestellingen worden uiteraard nog gewoon netjes afgehandeld.
0
Bel: +31 (0)46 47 43 168 (ma - vr 9:00 - 17:00 uur)
Gratis bezorging boven € 50,-
Binnen Nederland / België / Duitsland
Niet goed, geld terug
Binnen 30 dagen retour
Twee jaar garantie
Niet op lichtbronnen
Achteraf betalen
op rekening met afterpay

Industrieel

Filters
Prijs
Min
Max
Stijlen

Industriële lampen

Groot en gemaakt van staal. Dit zijn de kenmerken van een industriële lamp. Door zijn uiterlijk lijkt het misschien alsof dit type lamp alleen geschikt is voor de echt design liefhebber. Niets is minder waar. Industriële lampen passen in ieder interieur en in iedere woning.

De geschiedenis van industriële lampen

Zoals de naam al doet vermoeden, vond de industriële lamp zijn oorsprong in het fabriekswezen. Door de opkomst van grote fabrieken in de 18de eeuw was er een nieuw type lamp nodig om deze te kunnen verlichten. Zo ontstond de industriële lamp. Deze lampen hadden vaak een stalen kap om de gloeilamp, die in die tijd waardevol waren, te beschermen. Hierdoor kreeg de industriële lamp zijn kenmerkende uiterlijk. Over tijd werden deze lampen vervangen door tl-verlichting. De laatste jaren wordt industriële verlichting steeds populairder. Niet in de fabriekshallen, maar bij mensen thuis.

Verschillende type industriële lampen

Het eerste waar u aan denkt bij industriële lampen is waarschijnlijk de robuuste stalen hanglampen. Toch is dit niet het enige type van deze stijl dat er te vinden is. Zo is er ook de kenmerkende tripod lamp. Deze heeft drie benen, een beetje vergelijkbaar met een statief van een fotocamera, waarop een grote lamp (natuurlijk van staal) geplaatst is. Maar er zijn nog veel meer soorten industriële lampen. Hardy verlichting heeft verschillende soorten van dit type lamp in zijn assortiment. Niet alleen grote stalen hanglampen kunt u hier vinden, maar ook wat bescheidenere industriële verlichting. Dus bent u op zoek naar een stoere industriële lamp, neem dan snel een kijkje in ons assortiment.
Sorteren op:
Boven Terug naar boven
Klantenservice Inloggen CONTACT